Поредният спечелен европроект от община Велинград осигурява 3 208 627,52 лева

...
Поредният спечелен европроект от община Велинград осигурява 3 208 627,52 лева
Коментари Харесай

С 3,2 млн. девет блока стават като нови

Поредният извоюван европроект от община Велинград обезпечава 3 208 627,52 лв. за саниране на жилищни здания в СПА столицата на Балканите. Кметът Костадин Коев преди дни подписа контракта за даване на  безвъзмездна финансова помощ. Средствата са за осъществяване на план: “Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в многофамилни жилищни здания в град Велинград ”  по Оперативна стратегия “Региони в напредък ”. Тази стратегия е съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, като задачата е реализиране на стабилно и интегрирано градско развиване.

Проектът планува внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в девет многофамилни жилищни здания и обгръща блоковете, намиращи се на улиците: " Родопи " №1, " Пионерска " №82 и №48, " Хан Аспарух " №2, " Криволак "   №22, " Патриарх Евтимий "   № 6А, " Владо Черноземски "   №1, №2 и №3. Предстои да бъдат изготвени  цялостни капиталови планове за всички здания, въз основа на които  ще се извършат строително-монтажните работи. Освен постигането на енергийна успеваемост минимум до клас на енергопотребление " С " ще бъдат изпълнени и ограничения по градивно възобновяване и/или увеличаване, в случай че са предписани след наложителното техническо проучване на постройките. И не на последно място - в тези девет здания ще бъде направено нужното за подобряване на достъпа на лица с увреждания.

Целта на плана е обезпечаване на топлинен комфорт и по-високо качество на виталната среда в жилищния сектор  на територията на Велинград. Срокът за осъществяване на плана за санирането на деветте многофамилни жилищни здания е 30 месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР